Verlichting in de tuin

Verlichting in de tuin

Of je nu in de tuin zit of vanuit binnen naar de tuin kijkt, een tuin ziet er veel mooier uit als deze goed verlicht is. Verlichting in de tuin is één van de belangrijkste sfeerbepalers voor een tuin als het donker is of schemert.

Tuinverlichting

Tuinverlichting is ervoor gemaakt om in de tuin te worden geplaatst. Deze verlichting kan dus  tegen vocht, maar ook tegen kou. Wel is het noodzakelijk dat je tuinverlichting kiest die energiezuinig is. Als een tuinlamp de hele nacht brandt, terwijl deze veel energie verbruikt, kan de verlichting in de tuin een dure grap worden. Wil je dit voorkomen? Ga dan voor ledverlichting. Deze verlichting kan wel zogenoemd 'warm licht' geven, maar verbruikt 85 procent minder stroom dan verlichting met een gloeilamp.

Tips voor leuke verlichting in de tuin

Natuurlijk zorgt ieder lampje in de tuin al voor meer sfeer als het donkerder is. Vind je toch dat jouw tuin nog wat extra sfeer nodig heeft? Gebruik dan deze tips voor sfeervolle tuinverlichting:

  • Zet spots onder bomen en stel deze af zodat ze op de boomstam en boomkruin schijnen.
  • Plaats ledstrips op je loungebank.
  • Plaats kleine lantaarns of tuinfakkels langs een pad in de tuin of plaats hierlangs ledstrips.
  • Hang lantaarns of spots aan de tuinschutting.
  • Heb je een muurtje of trapje in de tuin? Plaats hier dan ook tuinlampen tegenaan.
  • Laat tuinlampen vanuit de zijkanten over het tuinpad schijnen, zodat je een soort zebrapad krijgt.
  • Plaats ook in beplante gedeelten van de tuin lampen, zoals spots. Dit geeft erg veel sfeer aan je tuin, doordat de planten in je tuin ook in het donker te zien zijn.
  • Zorg er altijd voor dat je achterin je tuin ook iets van tuinverlichting hebt staan of hangen. Zo lijkt je tuin niet alleen sfeervoller, maar ook ruimtelijker. 

Meet tips voor tuinverlichting vind je op: https://www.lampverlichtingonline.nl/blog/betover-je-tuin-met-de-juiste-tuinverlichting/

Terug naar overzicht