Tuinschuttingen verfraaien

Tuinschuttingen verfraaien

Een schutting in je tuin is functioneel, maar een schutting kan ook leuke dimensies aan je tuin geven. Allereerst dienen tuinschuttingen ervoor om te voorkomen dat de buren, achterburen of mensen die langs je tuin lopen, kunnen zien wat jij in je tuin aan het doen bent. Iedereen wil namelijk de nodige hoeveelheid privacy in en om zijn of haar huis. Daarnaast kun je tuinschuttingen heel leuk gebruiken om je tuin meer dimensies te geven. 

Sfeervolle hoekjes in je tuin

Een schutting geeft privacy, maar zorgt ook voor de nodige sfeer. Door de afscheiding van de omgeving verlegt een tuinschutting de focus namelijk op wat er binnen je tuin gebeurt. Zo kun je met schuttingen in je tuin ook leuke 'hoekjes' creëren met een knussere en warmere sfeer. Daarbij kun je tuinschuttingen op tal van manieren verfraaien om een nog sfeervollere tuin te krijgen.

6 manieren om tuinschuttingen te verfraaien

Of een schutting nu van hout, kunststof, ijzerdraad of beton gemaakt is, je kunt deze erg leuk verfraaien! Gebruik één of meerdere van deze 6 tips en maak jouw tuin nog gezelliger door die tuinschuttingen juist te gebruiken als sfeermakers!

  1. Hang meerdere bloempotjes naast of onder elkaar, zodat de tuin niet eindigt bij je schutting maar doorloopt in je schutting.
  2. Maak van hetzelfde materiaal van je schutting een bloembak voor de schutting en plant er bloemen, planten of boompjes in. Zo betrek je de schutting meer bij je tuin, waardoor er een totaalplaatje in je tuin ontstaat.
  3. Bouw in een kale hoek van je tuin bij de schutting een leuke, gezellige loungehoek. Je zit hier lekker beschut door de schutting en kunt de hoek erg knus maken door lampjes aan de schutting te bevestigen.
  4. Hang een houten kist als kastje aan je schutting. Vrolijk dit op met plantjes, bloemetjes, lijstjes en beeldjes.
  5. Maak haken voor tuingereedschap of bloembakken aan je schutting en geef je tuin zo een echte buitenlook.
  6. Hang meerdere spiegels aan je schutting. Zo creëer je het idee dat je tuin groter is en doorloopt achter de schutting.
Terug naar overzicht