Tuinideeën

Loungen in de tuin is het heerlijkst wat er is. Als ze zon doorkomt wil je immers meteen optimaal daarvan genieten! Gebruik de volgende 8 tuinideeën om jouw tuin op te vrolijken en sfeervoller te maken.

Tuin aankleden

Allereerst is het belangrijk dat jouw tuin goed is aangekleed. Kale hoeken maken een tuin namelijk niet sfeervol. Heb je een hele grote tuin, dan kun je desnoods met tuinschuttingen ín je tuin meerdere hoekjes en 'tuintjes' creëren. Houd je daar niet van en wil je juist een heel ruimtelijke tuin, houd het dan gewoon bij de schutting rondom je tuin en kleed je tuin alleen aan met een aantal eyecatchers, die tevens functioneel zijn. 
Zet in één hoek je tuinmeubilair en maak in een andere hoek nog een extra zithoek, bijvoorbeeld met een leuke zelfgemaakte loungeset.
Kleed de zithoek(en) aan door kussens in de stoelen en banken te leggen en op de tafel accessoires, zoals een plantje of dienblad met theelichten, te zetten.
Kies strakke, verfijnde of knusse verfraaiing voor je tuinschuttingen.
Verspreid over de tuin passende bloembakken. Houd bij het vullen van deze bakken wel rekening met de plaats in je tuin. Niet iedere plant kan bijvoorbeeld tegen zonlicht of kou. 
Plaats her en der verlichting die bepaalde delen van je tuin goed verlicht.

Andere tuinideeën om je tuin op te vrolijken:

Wil je een speelse tuin? Kies dan verschillende soorten materialen voor je tuin aankleden. Kies bijvoorbeeld een houten tuinset, een betonnen schutting, metalen lamparmaturen en stenen bloempotten.
Wil je de tuin steeds vernieuwen? Ga dan voor verrolbare plantenbakken. Deze kun je eenvoudig verplaatsen in je tuin en je kunt zo ook steeds andere bloemen of planten erin zetten.
Je tuin opvrolijken is ook eenvoudig door simpelweg overal in je tuin voor kleur te zorgen. Dit kan met kussens in je tuinstoelen, bloemen op tafel, gekleurde planten of bloemen in potten overal in je tuin, en geverfde schuttingdelen.