Rust & comfort 

Loungen kan perfect in de tuin. Heerlijk bij zonnig weer en ultiem ontspannend in de avonduren als je tuin mooi verlicht is. Maar loungen kan ook ín je woning! Bijvoorbeeld in de woonkamer, in een extra kamer waarvoor geen ander doeleinde is, of in de bijkeuken.

Ontspannen loungen

Loungen is zo lekker, omdat je heerlijk onderuit gezakt kunt genieten van je vrije tijd. Als je niets te doen hebt, wil je optimaal ontspannen en dat kan het best als je het lichaam ook helemaal kunt laten ontspannen. Je lichaam laten ontspannen, klinkt gemakkelijker dan het is. Als je denkt dat je lichaam ontspant als je op een eetkamerstoel zit, heb je het mis. Je zit op zo'n stoel rechtop en moet dus voortdurend je rug- en nekspieren licht aanspannen. In een loungehoek kun je veel beter ontspannen. Stoelen en banken zijn lager bij de grond, waardoor je benen gestrekt kunnen uitrusten. Met tal van kussens in de rug kun je ook jouw rug laten ontspannen. Doordat je alle spieren in je lichaam kunt laten rusten, kun jij geestelijk ook meer tot rust komen. Het resultaat? Je kunt eindelijk genieten!

Oase van rust in je woning creëren

Heb je het druk? Dan heb je juist een lekkere loungehoek in huis nodig. Zo kun je namelijk die enkele momenten dat je rust hebt, zo optimaal mogelijk ontspannen en bijtanken. Creëer daarom een oase van rust in je woning met een lekkere loungehoek. Heb je geen extra kamer of een extra ruime woonruimte voor een extra zit/loungehoek? Maak dan een mini loungehoek in bijvoorbeeld een slaapkamer. Dit kan bijvoorbeeld met een stijlvolle loungestoel, maar ook met een grote zitzak. Zo'n zitzak is overigens ook leuk als aanvulling op een grote loungehoek binnen of buiten, want het laat je rug en nek echt optimaal ontspannen. De vulling van een zitzak kan zich namelijk helemaal vormen naar jouw lichaam, waardoor spieren helemaal ontspannen.

Wil je een loungehoek buiten maken? Lees de tips!