Loungesfeer creren

Creëer een lounge sfeer: 4 tips

Een lounge zonder sfeer is geen lounge. Gelukkig is sfeer heel eenvoudig in een lounge te brengen, met een aantal simpele tips. Heb jij je eigen loungehoek gemaakt, maar heeft deze nog wat sfeer nodig? Gebruik dan deze 4 tips:

Tip 1: Kies een stijl of thema

Met een duidelijke, eenduidige stijl of thema in een lounge, ontstaat er direct ook een bepaalde lounge sfeer. Kies een stijl of thema (linken naar loungehoek maken) en je hebt al een bepaald sfeertje in jouw eigen lounge gecreëerd. 

Tip 2: Kleed de lounge aan met de juiste accessoires

Of je nu gaat voor een strakke, minimalistische lounge of een Arabische lounge: accessoires leggen het accent op je gekozen thema en zorgen voor meer sfeer in de lounge. Kies iets voor op tafel, bijvoorbeeld een dienblad met kaarsen, en fleur ook de muren rondom je lounge op met plantenbakken of canvasdoeken. Zijn er geen muren? Creëer die dan met roomdividers of een haltafeltje, waarop je planten zet. 

Tip 3: Pas de verlichting aan op je lounge

Een lounge is liefst een beetje donker, waardoor er een knusse lounge sfeer ontstaat. Heb je spots in je lounge? Zorg er dan voor dat deze dimbaar zijn. Kies verder voor zachte lichtjes en als het kan: voor kaarsen. Kaarsen kunnen op tafel staan, op een poef, op een plank aan de schutting, in een hoekje op de grond, en in een lantaarn op de grond of hangend aan een balk of overkapping.

Extra tip: zorg ook voor passende verlichting in de rest van je tuin, zodat je vanuit de lounge optimaal van het beeld van je tuin kunt genieten.

Tip 4: Zorg voor warmte

Een lekkere lounge sfeer nodigt altijd uit tot loungen, zelfs als het kouder is. Zorg daarom voor genoeg warmte in de lounge. Dit kan door middel van een kacheltje, een vuurschaal op de tafel, een vuurkorf, maar ook door dikke plaids, warme kussens en een dik, wollig kleed op de vloer.
 

Terug naar overzicht