Loungehoek maken

Loungehoek maken (tips)

Zie jij zo'n heerlijk ontspannende en gezellige loungehoek wel zitten? Wacht dan niet langer en maak zelf een lekkere loungehoek in huis of in je tuin!

Stijlen voor loungehoeken

Een loungehoek kan ontzettend knus en speels zijn, maar als je daar niet van houdt kun je toch nog een lekker ontspannende loungehoek in huis of in je tuin willen hebben. Net zoals knusse, kleurrijke loungehoeken zijn er ook moderne, strakke loungehoeken. Kies de stijl die bij je past en creëer jouw ideale loungehoek!

Dynamisch Arabisch: de Arabische stijl past alleen bij je als je van kleurrijke interieurs met veel prints houdt. Geef ieder kussen van de bank een andere stoffen bekleding. Mix verschillende kleurrijke prints en laat de kleuren terugkomen accessoires. Voor de Arabische stijl kies je voor een vloerkleed of een poef als tafel. Plaats daarop een groot metalen dienblad voor een theepot en theeglaasjes. Die theeglaasjes mogen natuurlijk ook weer een kleurrijk sierrandje hebben! Naast je loungebank kun je grote, glimmende vazen of kleien potten zetten met pauwenveren in. De vloer? Die kan gestort worden of van tegels worden gemaakt.
Strak & stijlvol design: als je voor deze stijl kiest, houd je van luxe interieurs. Kies daarom voor strakke lijnen en laat die lijnen rondom je loungehoek terugkomen in bijvoorbeeld vierkante, zware plantenbakken of bloempotten. Mix niet te veel kleur en ga voor donkere tinten, zoals zwart, antraciet en donkerbruin. Als verlichting kies je voor panelen of ingebouwde spots en als vloer kies je het best voor grote tegels of vloerbedekking als de loungehoek binnen staat. 
Puur simplistisch: deze eenvoudige stijl past eigenlijk bij iedereen en bij ieder interieur en exterieur. Kies natuurtinten, zoals ecru en beige, en fleur de loungehoek op met gekleurde accessoires. De loungehoek is zo altijd simpel en eenvoudig, maar je kunt er steeds weer een nieuwe twist aan geven door de accessoires te vervangen. Voor een pure simplistische stijl kies je plantenbakken en een salontafel die naadloos aansluiten bij je loungebank. Als vloer kun je kiezen voor tegels, hout, beton en iedere andere soort vloer.
 

Terug naar overzicht