Loungebank

Loungebank

Een goede loungebank zit en ligt heerlijk. Een vereisten voor de bank is dat deze laag bij de grond is. Hierdoor strek je automatisch je benen als je op de bank gaat zitten. Door het strekken van de benen, terwijl je voeten rusten op de vloer, kunnen beenspieren goed ontspannen. Ook je armen dienen op een loungebank goed te kunnen ontspannen. Dit betekent dat een loungebank ofwel lage armleuningen heeft ofwel bekleed is met genoeg kussens, zodat armen daarop kunnen rusten.

Loungebank aankleden

Een loungebank leuk aankleden zorgt ervoor dat de loungebank er leuker uitziet en ook dat deze lekkerder zit! Met tal van kussens, in verschillende prints, kleuren en stoffen, ziet de loungebank er namelijk vrolijker uit. Daarbij kun je door al die kussens op de bank iedere keer weer een ideale zitplek voor jezelf creëren. De ene keer wil je namelijk meer rechtop zitten dan de andere keer. Ook als je liggend wilt loungen, zijn die kussens ideaal om je hoofd en/of benen perfect te ondersteunen.

Maak je loungebank nog relaxter en leuker met:

Een verrolbare salontafel. Zo hoef je zo min mogelijk te bewegen als je aan het loungen bent, want je kunt de tafel tegen de bank aanrollen! 
Ledstrips. Plak deze tegen de onderkant, zijkant of bovenop de rug- en armleuning, zodat de loungebank sfeervol verlicht is in het donker.

Loungebank maken

Nu kun je natuurlijk eenvoudig kiezen voor een kant-en-klare loungebank. Het is echter ook vrij eenvoudig om zelf een loungebank te maken! Maak je de bank zelf, dan kun je deze helemaal op jouw wensen afstemmen en in jouw gewenste maat maken. Vooral een loungebank voor in je tuin kun je gemakkelijk zelf maken. Hiervoor heb je namelijk alleen hout, kussens en bevestigingsmateriaal nodig. En vergeet niet: bij een lounge is de aankleding key.

Terug naar overzicht